Saskia Olivier, homeopaat 

Saskia Olivier, homeopaat 

Ik ben Saskia Olivier (1959), klassiek homeopaat, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Klassieke Homeopathie (NVKH), al ruim 20 jaar werkzaam in mijn eigen praktijk. Ik heb ruim 40 jaar werkervaring in de gezondheidszorg. Opgeleid als verpleegkundige, gespecialiseerd als CCU (hartbewaking) verpleegkundige. Ook heb ik de HBO-opleiding Medische Basiskennis (CPION geaccrediteerd) afgerond.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als verpleegkundige in een groot ziekenhuis in Amsterdam waarvan ruim 10 jaar als hoofdverpleegkundige en interim-manager. Daarnaast heb ik gewerkt als opleider in het ziekenhuis en als docent aan de Masteropleiding voor Nurse Practioners.

Ik heb gekozen voor de klassieke homeopathie vanwege het intensieve contact met de patiënt. Daarbij kijkt homeopathie naar de mens in totaliteit, veel breder dan het symptoom van de klacht of ziekte. In 2000 studeerde ik af van de 5-jarige opleiding tot klassiek homeopaat. Door mijn opleiding en werkervaring heb ik een scherpe klinische blik. Als ik denk dat er naast de homeopathische behandeling ook een regulier onderzoek of reguliere behandeling nodig is verwijs ik de cliënt altijd door naar de huisarts.

Ik ben op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de homeopathie, volg continue bijscholingen en maak deel uit van een professioneel netwerk van homeopaten. Binnen dit netwerk bespreken we met elkaar casuïstieken (anoniem gemaakt) die voor ons interessant zijn. Ik merk aan mijn resultaten hoe belangrijk deze studie is.

U bent van harte welkom voor een homeopathisch consult in Castricum.